TEAM LEAD ICT SERVICEDESK

Ben jij servicegericht, pro- actief en lijkt het jou leuk om onze ICT Servicedesk verder te professionaliseren? Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging en beschik je over leidinggevende capaciteiten? Dan zijn wij op zoek naar jou als Teamlead ICT voor onze Servicedesk.

WHAT TO DO?

Als Teamlead ICT Servicedesk geef je leiding aan een team van drie ICT Support officers. Het totale ICT team binnen The Sting bestaat uit circa 14 medewerkers binnen verschillende disciplines. Je werkt in deze functie nauw samen met de afdelingen Application Management en Infrastructure Management.

De ICT Servicedesk is de vraagbaak voor alle eerstelijns vragen met betrekking tot hard- en software vanuit de verschillende vestigingen en kantoren van The Sting. Deze vragen hebben voornamelijk betrekking op de omgevingen: Windows, Apple, VWorkspace, SAP, Topdesk, Super/DynaVision, EFT, Barcodescanners en VOIP telefonie.

Je bent verantwoordelijk voor de dagelijkse aansturing en coaching van jouw team en werkt hierin zelf actief mee. Je verdeelt de taken en stelt de prioriteiten. Daarnaast coördineer je de opvolging van alle issues/vragen die onderhanden zijn bij collega’s. De uitdaging zal hierbij liggen in het streven naar een steeds grotere service- en klantgerichtheid. Het stellen van deadlines, nakomen van beloftes en informeren van eindgebruikers zijn hierbij belangrijke speerpunten.

YOU

US

INTERESTED? COME JOIN US!

Solliciteer snel via de ‘Solliciteer’ button!