Meet Anne Roos! Visual Merchandiser in Zwolle

Werken bij The Sting? Wie is wie en wat doet iedereen eigenlijk? Meet our people here! Anne Roos vertelt wat een visual merchandiser dagelijks doet en waarom dat nou zo leuk is. Weet jij meteen of dit ook iets voor jou is.

Wat is jouw functie bij The Sting?
Visual Merchandiser.

Wat doe je dan echt?
Als VM’er begin ik de week met het bekijken van de verkoopcijfers per label. Wat loopt er goed en wat verkoopt er minder. Aan de hand van die cijfers proberen we het beste uit de winkel te halen. Denk dan aan de plekken waar een bepaald merk moet hangen en welke items je gebruikt.

Samen met mijn collega’s zorg ik ervoor dat de winkel er tiptop uitziet. Hangen alle items wel in de winkel? Hangen alle topartikelen in het zicht? Hoe zorg je ervoor dat de kleding en winkel er mooi en fashionable uitzien? Ga zo maar door! Dat zijn vragen die je jezelf blijft stellen tijdens deze functie en het beantwoorden ervan natuurlijk. 😉

Wat is het eerste wat je doet op het werk?
Ik geloof er heilig in dat wat wij als verkoopteam aan kleding dragen klanten inspireert en uiteindelijk beter verkoopt. Wij zijn met z’n allen het gezicht van de winkel én de collectie. Het eerste wat ik dus doe op het werk is mijzelf stylen in The Sting kleding. Daarna is het tijd voor koffie!

Hoe ziet je team eruit?
The Sting Zwolle it is. Het team bestaat uit ongeveer 30 mensen en wat is dat een mooie groep bij elkaar! Van jong tot oud, van nieuwe mensen tot mensen die er al jaren werken. Ikzelf werk nog niet zo heel lang in dit filiaal, maar ik kwam echt in een warm bad terecht. Het zijn een stel harde werkers bij elkaar met een hoop gezelligheid.

Waar ben je het meest trots op in jouw werk bij The Sting?
Mijn gevarieerde loopbaan. Vijf jaar geleden ben ik begonnen als verkoopster bij de toen nog Lady Sting in Zwolle. Het idee was om een tussenjaar te werken en daarna terug naar school te gaan, maar ondertussen is dat ene jaar al vijf jaar geworden! In deze periode ben ik floormanager geweest en doorgegroeid tot assistant shopmanager. De passie voor visual merchandising en styling werd echter steeds groter. Op een dag heb ik de stoute schoenen aangetrokken en ben ik de creatieve weg ingeslagen en VM’er geworden. Wat mijn doel is? Doorgaan met mijzelf ontwikkelen in dit vakgebied en gaan voor de doorgroeimogelijkheden die er zijn.

Wat maakt werken bij The Sting zo leuk?
Het hele plaatje, The Sting is één grote familie! Je hebt hier enorme doorgroeimogelijkheden. Werk je hard en ben je gemotiveerd, dan word je gezien. Er wordt met je meegedacht en in je geïnvesteerd. Als VM’er ga je ook regelmatig helpen in andere filialen bij verbouwingen of openingen, heel gaaf en je leert er zo veel van. En niet te vergeten, de extra dingen zoals de fotoshoot voor de jobsite waar ik model voor mocht staan. Hoe cool is dat!

the sting vacatures

Wat zijn dé trends voor komend seizoen?
Denims are always a good idea. Van jassen tot broeken, met scheuren, rafels of een mooie opdruk, ook het komende seizoen blijf je het zien. Je gaat ook veel prints zien, van bloemenprints tot een stipje, niets is meer te gek. Ze zeggen vaak less is more, maar mijn motto is, more is always better! Ga je voor een cleane look, style het dan net even af met die gekke sokken of een net panty. Toch blijft het belangrijkste, trek aan waar jij je het mooiste in voelt.

Wat is jouw OOTD?
De high waist flared van Seven Sisters, een band tee van Rockerbox (yeah i know, heren collectie maar so what?), een bandana in mijn haar en Dr. Martens.

Aan welke foute trend heb jij je ooit schuldig gemaakt?
Je kent die tattoo bandjes nog wel toch? Nou dat dus! Stiekem draag ik ze bij sommige outfits nog steeds! 😉 Ohja, winterjassen met te grote bontkragen. Wat dacht ik toen?

Wat zijn je hobby’s?
Hobby’s, te veel om op te noemen. Ik vind zo veel leuk, maar met name gezelligheid. Ohja en eten, ik ben gek op eten! Een hapje en een drankje doen met mijn vriend, familie of vrienden, I’m in. Natuurlijk wordt er ook gesport. In de gym en sinds een aantal maanden zit ik op jumping fitness. Ja echt, dat bestaat! Supertof om te doen en binnenkort ga ik zelf ook lesgeven.

Wat zijn de voordelen van in het weekend werken?
Ik heb jarenlang in het weekend gewerkt en geloof mij, de zaterdag vliegt voorbij. Iedereen is vrij en blij en jij mag die mensen helpen, de sfeer zit er altijd lekker in.

Ik wil ook visual merchandiser worden bij The Sting, any tips?
Ben jij enthousiast, een harde werker en creatief? Dan heb je mijn tips niet nodig! Wees vooral jezelf en heb een positieve instelling. Laat je creatieve mind spreken en je wordt gehoord!

Wanna join our team? Check onze al onze openstaande vacatures. Lucky you want we zoeken ook nog VM’ers als Anne Roos. Check hier de vacatures: Visual Merchandiser.