Meet Fay! Brandmanager Distrikt Women

Werken bij The Sting? Wie is wie en wat doet iedereen eigenlijk? Meet our people here! Fay vertelt wat een junior brandmanager dagelijks doet en waarom dat zo leuk is. Weet jij ook gelijk of dit iets voor jou is!

Fay, vertel, wat doe je als junior brandmanager bij The Sting?
Als brandmanager ben ik verantwoordelijk voor de collectie van Distrikt Women. Samen met het team zorg ik voor een commerciële collectie binnen de brand identity van Distrikt.

Cool, wat komt daar allemaal bij kijken?
Samen met de designer en graphic artworker ben ik continu bezig met het neerzetten van een top collectie. De ontwikkelingen in de markt en brand identity van Distrikt gebruiken wij hiervoor als uitgangspunt. Als brandmanager zorg ik voor een commercieel sterke collectie en dat we genoeg omzet behalen met het merk. Daarvoor evalueer ik dagelijks de verkoopcijfers en daar speel ik op in wanneer dat nodig is; denk aan items afprijzen of repeaten. Ook op basis van verkoopcijfers van eerdere seizoenen kunnen we bepalen wat wel en wat niet loopt. Verder zorg ik voor de opvolging van het gehele sample traject waarbij ik de strike-offs (prints), lapdips (kleuren), kwaliteiten en de fit van een artikel controleer. Daarnaast heb ik elke dag contact met leveranciers en voer ik onderhandelingen met hen. Geen dag is hetzelfde!

Wat is het eerste wat je doet op het werk?
Op maandagochtend worden de cijfers van de week ervoor per merk en per goederengroep geanalyseerd met het hele buying & design team. Er wordt uiteraard ook gekeken naar de totale omzetten en andere cijfers zoals bezoekersaantallen in de winkels. Ik kijk natuurlijk als eerst naar de omzetten van Distrikt. Op andere dagen begin ik vaak met specifiek op artikel niveau te kijken naar de omzet. Vooral wanneer er nieuwe artikelen binnen zijn gekomen is het leuk om te kijken of ze goed verkopen!

fay brandmanager distrikt the sting fay brandmanager distrikt the sting fay brandmanager distrikt the sting fay brandmanager distrikt the sting

Hoe ziet je team eruit?
Het team bestaat uit een designer, graphic artworker en brandmanager. Team Distrikt is een grote gezelligheid van mensen die veel passie hebben voor hun baan. Wij staan klaar voor elkaar en helpen daar waar nodig, onwijs loyaal dus!

Waar ben je het meest trots op in jouw werk bij The Sting?
Ruim drie jaar geleden ben ik begonnen als assistent van de commercieel directeur. Hierdoor heb ik op het hoofdkantoor kunnen proeven van het inkoopvak. Ik werd hier zo enthousiast van dat ik mij hier verder in ben gaan verdiepen. En wat vond ik dat gaaf zeg! Na 2 jaar mocht ik starten op de inkoopafdeling en binnen een jaar ben ik verantwoordelijk geworden voor mijn ‘eigen’ merk als Brandmanager. Zo tof!

Wat maakt werken bij The Sting zo leuk?
The Sting staat open voor mensen die hard werken, een doel hebben en daarnaast ook de fun behouden! Zoals ik eerder al zei heb ik dat dus echt zo mogen ervaren. Daarnaast zijn mijn toffe collega’s een heel groot pluspunt. Samen gaan we regelmatig een borrel drinken of naar een feestje. In maart zijn we zelfs met een groep mensen een paar dagen gaan skiën, super leuk om dat met je collega’s te kunnen doen. Dit zorgt ook voor sterk teamgevoel op onze afdeling. We staan klaar voor elkaar en willen met z’n allen een goede omzet behalen. Kortom: we werken hard maar kunnen daarnaast ook goed lol maken met elkaar!

Wat zijn dé trends voor komend seizoen?
Voor de dames is voor volgend seizoen een grote trend dat we van alles met blouses gaan zien in verschillende modellen; lang, kort, strepen, uni’s en off-shoulder. Sweaters zijn altijd een musthave, maar een trend voor spring/summer ‘18 is zeker het spelen met de sleeve-groottes/details en andere vormen. Daarnaast, en dit zie je nu al opkomen, zijn volants en ruffles een grote trend. We zien ze in jurkjes en sommige tops, maar volgend jaar worden de ruffles overal gebruikt; tees, sweaters, jurkjes, tops, noem maar op!

Wat is jouw OOTD?
De laatste tijd houd ik ervan om een wat ‘cleanere’ look te hebben, denk aan een gave jeans, witte adidas sneakers en een goed T-shirt, natuurlijk van Distrikt.

Aan welke foute trend heb jij je ooit schuldig gemaakt?
UGGS! Wat zijn ze lelijk!

Ik wil ook Brandmanager worden bij The Sting, any tips?
Laat zien dat je kennis in huis hebt en bereid bent om hard te werken. Ben collegiaal en op de hoogte van de laatste trends en ontwikkelingen. Met deze eigenschappen word jij vast opgemerkt!

Collega’s worden van Fay? Check onze openstaande vacatures in het Buying en Design team hier!

buying design the sting buying design the sting