Meet Valentina! Content Marketeer HQ Lijnden

Wat doe je als Content Marketeer bij The Sting?
Ik beheer de website op inhoudelijk niveau met behulp van een Content Management Systeem. Ik schrijf en redigeer teksten, waaronder SEO-teksten welke onze vindbaarheid in Google bevorderen. Daarnaast schrijf ik creatieve teksten voor de website, maar ook voor de blog en editorial van onze andere formule: Costes. Ik check welke producten & productcategorieën populair zijn en speel hierop in bij het invullen van de website. Hiervoor bedenk ik elke 2 weken een nieuw thema en maak ik samen met de art director nieuwe content op.

Valentina The Sting Marketeer
En in jip-en-janneke-taal?
Ik zorg ervoor dat de website gevuld wordt met coole & commerciële content waar iedereen dolgraag op wil klikken!


Wat is het eerste wat je doet op het werk?
Ontbijten! Op een lege maag krijg ik er weinig content uit ;). Vervolgens check ik mijn mail en begin ik aan m’n to do list.


Hoe ziet je team eruit?
Onze afdeling bestaat uit een marketing team, een e-commerce team en een development team. Ik zit zelf in het marketing team, samen met de marketing manager, campaign marketeer en social media & content officer.

Valentina, ellemijn, campagne marketeer, valentina product content officer, marketing, online marketing, e-commerce, jobs, vacatures

Wat is je het meest bijgebleven tijdens je job bij The Sting?
Dat is de shoot voor deze jobsite! Dit kan ook niet anders want ik kom mezelf nog regelmatig tegen in verschillende uitingen :D. Ik heb samen met andere collega’s van het hoofdkantoor en uit de winkels meegedaan aan een fotoshoot voor onze vacaturesite. Het idee hierachter was een platform te creëren met “real people” waar potentiële werknemers zich mee kunnen identificeren. Het resultaat was zo goed bevallen dat we ook hebben meegewerkt aan een shoot voor de party campagne. Urenlang dansen op de set voor een rookmachine, met een gloeiendhete lamp op je voorhoofd. Dat het leven van een model niet altijd over rozen gaat is een understatement haha.


Wat maakt werken bij The Sting zo leuk?
Voor The Sting HQ geldt: Work hard, play harder. We werken hard om de gestelde doelen te behalen. Maarrrrr, we belonen onszelf ook goed wanneer dit lukt. Vanaf dag 1 heb ik mij binnen het team enorm thuisgevoeld. De sfeer op de afdeling is heel fijn en best uniek, we werken nauw samen en lachen heel wat af. Niet alleen op kantoor maar ook daarbuiten zien we elkaar op verjaardagen en andere happenings. Bij The Sting wordt hard werken opgemerkt en beloond. We werken transparant en er is een platte hiërarchie. Dit maakt het prettig en makkelijker om met anderen te sparren.


Wat is je favoriete trend dit seizoen?
Momenteel woon ik in een oversized trui met puffy sleeves. Deze combineer ik graag met een lichte denim en zwarte ankle boots. Over het algemeen draag ik vrij veel zwart, de lichte denim is dan ook een slippertje.

fabian, valentina, e-commerce, marketing, online, product content officer, the sting, costes
Aan welke foute trend heb jij je ooit schuldig gemaakt?
De bolero! Het lapje stof met twee gaten. Ook de hoop earrings met een diameter van zo’n 20 cm heb ik nog ergens liggen. Die mogen echt geen daglicht meer zien.


Wat zijn je hobby’s?
Citytrippen! Ik vind het leuk om andere steden te bezoeken en hotspots uit te pluizen. Daarnaast wordt er flink wat af (lees: aan) gegeten en gedronken, maar ook gesport. Zumba doe ik echt al jaren, maar sinds kort heb ik ook body balance ontdekt. Dit is een combi van tai chi, yoga, pilates en meditatie. Een aanrader!


Wat zijn jouw must-follow Instagram accounts?
Een van mijn favorieten op het moment is Petite Passport. Zoals ze zelf zeggen: “your daily shot of design, hotspots & travel.” Daarnaast ben ik erg into Scandinavisch design en vind ik Neutral Instinct en Designstuff twee must-follows.


Ik wil ook Content Marketeer worden bij The Sting, any tips?
Oog voor detail is heel belangrijk. Als content marketeer moet je creatief zijn, een kritische blik hebben, maar ook commercieel denken. Uiteraard moet je een passie hebben voor schrijven. Blijf op de hoogte van trends, wees sociaal en betrokken. All set!